Prikploeg Lieve's Hoeve - Bloemendagen Breezand
Mozaïek 2017
She says, sh-sh-shhh
   
                                                            
                                                                Mozaïek 2016
I wish u heaven
        
Mozaïek 2015

De wereld draait doorrrrrr

Ongelofelijk, maar echt waar! We zijn Nederlands Kampioen geworden!
Jammer dat ik niet handig ben met computers, ik had graag de bewegende beelden van de draaiende wereldbol geplaatst.

JOEHOE!!!!!
4 april 2015:
Dit jaar hebben we in januari al een idee. Het idee dat we hebben kan zelfs gecombineerd worden met een idee dat we al een paar jaar hebben. We wilden al een paar keer iets met bewegende delen doen, maar vanwege praktische bezwaren, zijn wel hier altijd weer vanaf gestapt. Met hulp van Frank Liefting is het dit jaar wel gelukt!  Gelukkig voor ons, gooit Frank nooit iets weg. Frank heeft met behulp van een motortje van de ruitenwissers van een vrachtwagen je zal het maar in je schuur hebben liggen) een mechaniek voor ons in elkaar gelast.

Dit jaar zullen we dus voor het eerst niet meedoen in de categorie "mozaïek" maar in de categorie " werkstuk.  Geen idee hoe dat zal gaan met de jury en ons plek in het klassement dit jaar. Nou kun je daar sowieso geen pijl op trekken dus wat dat aangaat; niets nieuws onder de zon.


  Mozaïek 2014
       Mandela
(99 punten, 2e klasse)16 april 2014
We zitten er middenin! De jaarlijkse prikweek is in volle gang. Op dit moment is in de ene hoek van de druiventil (veranda)  Floortje met haar vriendinnen bezig met haar Toekomst prikwerkstuk.  Staan in de andere hoek de Jeugdwerkstukken van Lieve en Mus en is Martine in weer een andere hoek bezig met alweer ons 9e mozaiek.
Vorige week zijn de de frames in orde gemaakt, heeft Tuk de compositie van ons werkstuk gemaakt en heeft Gans zijn printer op volle toeren laten draaien. Martine heeft via de sociale media de prikploeg op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen (per uur een foto en een berichtje) waardoor de motivatie  van onze prikkers per dag toenam. Waren we eerst nog bang dat we, door het naar voren verplaatsen van de bloemendagen, te weinig mensen konden mobiliseren, nu zijn alle dagen de stoelen rond de tafel bezet!
Gisteren hebben we de bloemen gehaald en hoewel een aantal kleuren prima zijn, zitten er ook wel een paar uitdagingen tussen. De donkerste blauw was voor Martine niet donker genoeg maar na bemiddeling door Juf Marjan, konden we bij Kapiteyn een prachtig diepe kleur blauw van het veld halen!
 
De eerste spelden werden op dinsdag door tante Alie, Marjolijn, Bianca en Marleen door de bloemen gestoken waarna Martine los kon op het bord.
'S avonds kwam de halve familie van Graven ook nog een kleine bijdrage leveren.
Vandaag met heerlijk weer gestaag door gewerkt en we zijn, zoals ieder jaar, optimistisch over hoe laat het gaat worden vrijdag: "als we in dit tempo doorgaan kunnen we allemaal op tijd naar bed vrijdagavond". Maar, zoals ieder jaar, zal het het puntje bij paaltje wel weer nachtwerk worden.
 
Hoewel menigeen al weet wat we dit jaar prikken houden we het onderwerp voor de website bezoekers nog even geheim. 'T is toch leuk als het een beetje een verassing is.
 
Hieronder wel alvast een sfeer impressie en een tipje van de sluier.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2 april, 2014
Paniek in de tent! Op zaterdag 30 maart kregen we een email van de organisatie dat de bloemendagen 2 weken vervroegd worden i.v.m. het warme weer van de afgelopen weken.  Dat betekent dat we over 2 weken al zitten te prikken en we hebben nog niet eens een knoop doorgehakt over het onderwerp! Na een snelle inventarisatie binnen de prikploeg, blijkt dat we toch wel weer genoeg mensen hebben om ons te komen helpen en hebben we besloten het er weer gewoon op te wagen. Zondag tijdens de verjaardag van Mus een paar afbeeldingen aan de visite laten zien en d.m.v. "meeste stemmen gelden", knoop doorgehakt qua onderwerp. Nu hard aan de slag met alle voorbereidingen....


 
Mozaiek 2013
Beter een goede buur....
 
   112 punten (ere klasse!!)
 
 
 
Prikkers: Martine, Marjolijn, Job, Marleen, Monique, Mariska, Anette, tante Alie, Ruud, Christian, Bianca, Angela.
Bedankt mama voor de catering;) en Gans voor het printen.
 
 
Dit  jaar hebben we buurman Nico gemaakt in het kader van zijn 50e verjaardag. Wel een heel ludieke abraham, leek ons. We hadden van te voren bedacht dat we hier vast niet heel veel punten voor zouden krijgen, want wie kunt nou onze buurman? Nou....heel veel mensen! Wij hebben nog nooit zoveel punten gekregen en zijn voor de 1e keer in de ereklasse beland. Heel leuk om de waardering van de jury te krijgen, nog leuker waren de reacties van de buren en hun vrienden. Iedereen vond de mozaiek zeer goed lijken en buurman Nico werd zelfs door vreemde mensen aangestaard terwijl hij ze tegen elkaar hoorde fluisteren " Kijk, dat is die man van de mozaiek".  Voor mensen die elke dag voor je klaar staan, was dit erg leuk om te doen en deze bijzondere mensen op een bijzondere manier in het zonnetje te zetten. 

 
 
      Mozaïek 2012
  Think Different!
 
   102,50 punten (1e klasse)
 
 
 
 
Prikkers: Martine, Marjolijn, Marleen, Monique,Mariska, Cynthia, Lieke, Annette, Eddy
               Suus, Job, Annet en Bianca. 
Speciale dank voor Mariska voor alle perfect op maat geknipte kontjes!

 
Mozaïek 2011
    Anouk 
 
 
     1e prijs , 2e klasse
 
        97,5 punten
 
 
 
 
 
 
 
 
Of Prikploeg ‘Lieves Hoeve’ ook dit jaar deel zou nemen aan de bloemendagen bleef lang onzeker. Martine, de vrouw des hoeves en degene die er ieder jaar voor zorgt dat ieder speldje op de juiste plek in het piepschuim wordt gestoken, was in blijde verwachting. De aanstaande ouders hoopten op een geboorte die iets eerder dan op de uitgerekende datum plaats zou vinden. De baby dacht daar iets anders over en besloot iets (zeg maar veel) later te komen. Op 12 april werd Juul geboren. Een wolk van een baby met alles er op en er aan. Een dolblije vader en moeder en ook zus Lieve en broer Mus waren zeer trots op hun zusje. 12 april was echter slechts 2 weken voor de dag waarop de hyacinten verstrekt worden voor de mozaïeken en 2,5 week voor de start van de bloemendagen. De keuze voor de afbeelding, het bepalen van de afmeting en het volplannen van de agenda’s van de prikploegleden moest toen allemaal nog gebeuren….

In eerste instantie wilden we het mozaïek niet te groot maken (Martine kon 14 dagen na haar bevalling toch niet 4 dagen achter elkaar gaan prikken?). Uiteindelijk is het weliswaar niet ons grootste werkstuk tot nu toe geworden, toch is het opnieuw best een flink oppervlak gaan beslaan.

Omdat we in 2010 hebben ervaren dat het schilderij van Ramses Shaffy zich mooi liet prikken, hebben we ook dit jaar gebruik gemaakt van een portret van de schilder Simon van der Weerd. Simon heeft zijn toestemming voor het gebruiken van de afbeelding gegeven en hij heeft aangegeven het erg leuk te vinden dat zijn kunst op deze manier onder de aandacht wordt gebracht.

Het charteren van de prikploeg was het minst grote probleem. In het vijfde jaar van het bestaan van Prikploeg Lieves Hoeve hebben de meeste prikploeg deelnemers al wat dagdeeltjes ‘vrij gepland’ in de laatste week van april. Vanaf de rustige start op dinsdagmiddag is toegewerkt naar een drukke en gezellige vrijdagavond waarop om 23.15 uur de laatste bloem in het tempex werd gestoken.

Wij hebben dit jaar weer veel plezier gehad tijdens het prikken en hopen dat u veel plezier heeft tijdens uw rondgang door Anna Paulowna en Breezand!
 
 
 
      Mozaïek  2010
Wij zullen doorgaan...
 
   1e klasse, laatste plaats
            100,50 punten
 
 
 
 
 
 
 
 
30 april 2010
 
De laatste loodjes! Het is inmiddels 21.00 uur en de laatste uren van het prikken zijn begonnen. Daarna het prikstuk nog verplaatsen naar zijn definitieve bestemming aan de weg, de graszoden onder het werkstuk draperen, de verlichting aanleggen en dan zij we klaar (het zal dus wel weer diep in de nacht worden).

Het waren wederom gezellige dagen waarbij iedereen de nodige spelden en nagels door zijn handen heen heeft laten gaan.

We zijn behoorlijk tevreden over het eindresultaat. We vinden het zelf 'onze mooiste tot nu toe' en zijn benieuwd naar wat de jury en de bezoekers er van gaan vinden. Ook benieuwd? Dan moet je toch echt zelf naar Breezand komen want het eindresultaat zetten we morgen op zijn vroegst pas op de site!
 
29 april 2010
 
'Tis al weer donderdag en het prikken is in volle gang!
Op dinsdag ochtend om 9.00 uur de bloemen opgehaald. Prima kwaliteit! Mooie kleuren,  stevige 'nagels', kortom de ingredienten voor een goed resultaat waren aanwezig. Om 11.00 werden de eerste spelden in het piepschuim gestoken en Martine ontpopte zich als een ware kunstenares. Zij schilderde als het ware met bloemen.
Ook het tempo lag hoog. Aan het einde van de dag zat ongeveer een derde van de afbeelding al in de bloemen. We hebben dit jaar gekozen voor de basistechnieken; 2 nagels op een speld en daarnaast enkel en dubbel gestoken 'kontjes'. Wel staan de bloempjes heel dicht op elkaar zodat ook volgende week maandag en dinsdag de afbeelding van Ramses mooi dicht zit en er geen papier zichtbaar is.
Even dreigde er een probleem met de kleur 'Shocking blue' (te kort bloemen besteld) maar dat kon woensdagavond worden opgelost; er bleek bij Rooyakkers voldoende van beschikbaar. Het steken op woensdag ging trouwens een stuk langzamer. De scherpe haarlijn en de ogen vragen om veel aandacht maar worden,  zo vinden we zelf, wel heel erg mooi. Tot nu toe zijn we zeer tevreden over het voorlopige resultaat!

Hoewel het zich dinsdsg liet aanzien dat we rustig aan konden doen omdat we tijd genoeg zouden hebben,  ziet het er naar uit dat het vrijdagavond toch weer een latertje gaat worden. Da's allemaal niet erg want we hebben het goed naar ons zin, de zon die schijnt en de mamma verzorgd ons perfect (ondanks een kleine handicap aan haar hand).
 

24 april 2010
Vandaag begonnen met de eerste echte voorbereidingen. Multiplex, palen, paalhouders, latten en piepschuim gekocht. De afbeelding van dit jaar is een stuk kleiner dan die van vorig jaar. Vorig jaar hadden we 2,5 plaat multiplex, dit jaar nog geen 1,5. 
 
 
 
De constructie hoeft dit jaar dan ook niet zo ingewikkeld te zijn. We kunnen met z'n allen onder de druiven prikken en daar staat Ramses ook.
 
 
 
 
 
 
De paalhouders staan al in het gras, kwestie van erin tillen als het klaar is. Volgende week om deze tijd zullen we weten wanneer dat moment gekomen was....
 
 
 
19 april 2010
Gansie komt de print langsbrengen. Het is goed gelukt. Even snel gekeken en dan barst direct de discussie over priktechnieken los. Allebei hebben we een druk leven met een fulltime baan en twee lieve kindjes en wat doe je in je vrije tijd......met elkaar in discussie over of de rand 5 of 10 centimeter moet worden en of we 'kontjes' gaan prikken of gewoon alles 'Limmen-stijl'?!?! Normaal zou je zeggen; "Zoek een hobby!", maar dat is hier dus een beetje de kern van het probleem. O nee, geen probleem...uitdaging.
 
14 maart 2010
Ha ha, we staan ook op de folder! In elke winkel die we bezoeken nemen we er 2 mee. Zo proberen we een voorraad op te bouwen en deze aan de prikkers mee te geven als zij weer komen. Enkele mensen hebben alweer spontaan gemaild en gebeld met de vraag of we dit jaar weer mee gaan doen en of ze zullen komen. Er is zelfs iemand die er een week vakantie voor opneemt! Erg lief dat iedereen zo betrokken is, want ja.....het is en blijft een monnikenwerk natuurlijk.
 
1 januari 2010
Simon reageert op onze mail. Het mag! Bij aanvang van de zoektocht was het onderwerp ondergeschikt, maar we zijn trots dat we Ramses gaan prikken. Wat is er mooier om een ode te brengen aan deze mooie, fantastische man, die me met zijn liedjes aan het huilen en aan het lachen kan brengen. Ramses schalt regelmatig door de speakers in de auto, onderweg naar huis na een zware werkdag.
 
27 december 2009
Elk jaar leer je er weer wat bij. Voorgaande jaren bedachten we eerst het onderwerp en zochten daarna de afbeelding erbij. Nu hebben we het echter anders aangepakt. We hebben gezocht naar een afbeelding die goed te prikken is (lijkt?!), onderwerp ondergeschikt. Wat een mazzel dat we de afbeelding van Ramses vonden! Een schilderij van Simon van der Weerd (www.Simism.nl). We hebben Simon gemaild met de vraag of wij zijn afbeelding mogen gebruiken.
 
25 december 2009
De kerstkaart is binnen...en jawel hoor! We staan er weer op! Hartstikke leuk om ons werk zo weer terug te zien. Jammer dat je niet een hele stapel krijgt. Dan kunnen we die naar alle prikkers sturen als 'incentive'.
  
 
 
MOZAIEK 2009
 
     'T Vrije Schaep
 
         101,25 punten (1e klasse)
 


Prikkers: Job,Martine, Marleen, Marjolijntje, Eshter, Daan, Cynthia, Egbert, Monique,
               Mariska,Sabrine, Dees en een beetje Rosario!
 
 • 04-05-09
    Bericht van de zusterploeg! Ze verontschuldigden zich voor het 
   uitblijven van hun hulp tijdens onze prikweek. Zij waren erg druk met de
    voorbereidingen voor hun mozaiek.  Excuses aanvaard......hopen
    dat zij wel in de prijzen vallen dit jaar!!

 • JURERING
    Zaterdagavond; jurering! Beide aanwezig en erg nieuwsgierig. We
    hebben 101,25 punten gekregen. Met het risico om te zeiken maar het
    viel toch een beetje tegen. We gaan dan twijfelen aan de jurering van 2
    jaar terug, Talpa met 104 punten.....  Na een rondje langs de
   concurrentie te hebben gereden zijn we van mening dat we wel 104
    punten verdiend hadden, maar ja,daar doe je niets aan. Wat we wel erg
    jammer vinden is dat je helemaal geen uitleg krijgt over de jurering. We
    begrijpen goed dat deze vrijwilligers er niet op zitten te wachten om
    alle deelnemers van uitgebreide feedback te voorzien, maar toch zou het
    prettig zijn om bijvoorbeeld van te voren te weten waar je punten voor
    krijgt en waar ze op letten en hoe ze tot een score komen. Zo neem je
    wellicht wat onvrede weg en nog belangrijker; zo weten we wat we een
    een eventuele volgende keer andersen/of beter moeten doen.
 
 • 02-05-09
Vanmorgen de stereo buitengezet. De muziek van 't Vrije Schaep 
galmt door de tuin. Het is prachtig weer en het is niet normaal hoeveel mensen er voor het huis stilstaan. Veel positieve reacties van
iedereen en zowaar mensen die de gezichten herkennen!! Dat is wel een supercompliment! Nooit eerder gedaan en we hebben maar wat
aangepield. Zelf zijn we ook tevreden over het resultaat. We hebben verschillende technieken gebruikt en vooral de kapsels vinden we goed gelukt. De gezichten lijken eigenlijk nergens op, maar we hebben ons best gedaan. Les voor volgend jaar: gezichten zijn te doen, mits ze GROOT zijn....
 
 
 
 
 
 • 01-05-09 ; 4e en laatste prikdag
    De laatste dag! Er moet nog veel gebeuren.Lucas moet helemaal nog en
    de jurk van Door. We hebben iedereen beloofd dat we niet net als vorig
    de hele nacht doorgaan (maar het moet wel af!!!). Allemaal wat
   moe,maar om 23.00 uur konden we het gevaarte de tuin in dragen   
    dankzij een geweldige constructie!! En nu maar wachten op het oordeel
    van de jury......
                                                                                
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 • 30-04-09: 3e prikdag: Koninginnedag
 Wat sowieso een bijzondere dag zou worden (wie gaat er nou
 hyacinten prikken op Koninginnendag) werd wel een erg rare dag door
 het drama in Apeldoorn. Al luisterend naar de radio waren we soms stil
 van ontroering, soms kwaad over de zinloosheid en soms verbaasd over
 de vragen die tijdens interviews werden gesteld en de commentaren die 
 er werden gegeven. Maar ondanks alles werd er druk geprikt en    
 vorderden we gestaag. Kootje helemaal klaar, het haar van Lucas en    
 een deel van zijn T shirt en ook het hoofd van Door is klaar. Er ligt nog 
 een berg werk voor de laatste dag maar we  laten de moed niet zakken.
 Bovendien worden er een hoop prikkers verwacht en je weet: vele 
 handen prikken een hoop hyacinten!
 
 • 29-04-09: 2e prikdag
    Een dag waarop veel moet gebeuren. Immers, morgen is het
    Koninginnendag en zou het nog wel eens tegen kunnen vallen met het
    aantal prikkers. Er is met een iets kleinere club hard gewerkt. De
    ´lucht´zit dicht en ons eerste gezicht (Kootje) is geprikt. Iedereen is
    zeer tevreden. Niet omdat de gelijkenis 100% is maar wel omdat we voor
    het eerst een gezicht hebben geprikt en we allerlei verschillende
    technieken hebben toegepast die maken dat de afbeelding die we
    nabootsen grote gelijkenis kent met ons mozaiek. Vandaag de CD met
    liedjes van ´t vrije schaep´ aangeschaft dus kwamen we ook muzikaal in
    de sfeer van ons mozaiek.
    Opnieuw is het laat geworden maar ´t was dan ook erg gezellig en we 
    schoten lekker op.
 
 • 28-04-09: 1e prikdag
    Om 9.30 staan we bij Rooijakkers om de bloemen te halen. Hadden we de
    indruk dat ons mozaiek best groot ging worden (18 kratten met
    bloemen) anderen vertrokken met ongeveer 40 kratten bloemen...
    Om 14.00 uur beginnen we met het echte prikken en steken en
    gedurende de middag druppelt de druiventil vol met prikkers.
    Een gezellige maaltijd met ongeveer 12 mensen (macaroni) en gezellig 
    zingen´s avonds maakte het tot een perfecte eerste prikdag.
    We hadden van tevoren bedacht om alle avonden (met uitzondering van
    de vrijdag) om 23.00 uur te stoppen, want het moet wel leuk
    blijven..........om 01.00 vertrokken de laatsten; je wilt het dan toch effe
    afmaken! Het 'bord' waarop de titel van het mozaiek staat is klaar, de
    ´lucht'' nog niet.
    Daar hebben we na rijp beraad weer alle eerder geprikte bloemen weer
    uitgetrokken (werd niet iedereen blij van, niemand eigenlijk) want het
    resultaat was niet wat we beoogd hadden en dus opnieuw!
 
 
 
 • 25-04-09 :Gans heeft de printjes klaar. De hele stellage is al opgbouwd
                   en de foto is naar de prikploeg verstuurd. Iedereen reageert
                   geschokt! Wat is ie groot!!! En ook....hoe moeten we nou
                   die hoofden maken???
 
 • 06-04-09:YEAHHHH!! We hebben een idee! We weten wat we gaan 
                  maken. De prikkers zijn matig enthousiast over het idee...
                  het houdt nl. in dat we ook 5 gezichten moeten maken. Dat
                  hebben we nog nooit gedaan en is natuurlijk erg lastig, maar
                  het motto is:Wie niet waagt, wie niet wint! We moeten er  
                  toch een keer aan beginnen!?! (we zetten de foto er wel bij,
                  als het echt mislukt, kun je naar de foto kijken om te zien wat
                  we eigenlijk bedoelde;)).
 
 • 20-01-'09:Veel enthousiaste berichten ontvangenover de site en op
                  veler verzoek een gastenboek aangemaakt.
 
 • 16-01-'09: Wellicht dat er speelsters van zaalvoetbalteam F.C. Breezand
                   1 onze prikploeg komen versterken!
 
 • 25-12-'08: Kerstkaart ontvangen van Stichting Bloemendagen....de datum is bekend.......2 mei 2009 zal de jury weer langskomen! 
 
 
Mozaïek 2008
 
Snorkelpolder
 
       97 punten (2e klasse)
 

Prikkers: Marleen, de mama,Gans, Marjolijntje, Monique, Mariska, Angelique, Sabrine
               Desiree, Egbert, Cynthia, Gitta, Anthony, Job en Martine,
 
 
                                              


    Mozaïek  2007
 
             Talpa
 
        104 punten (1e klasse)
 

Prikkers: Marleen, de mama, Gans, Marjolijntje, Job en Martine
 
Mozaïek  2006
 
Hoera een zoon!
 
      94 punten (2e klasse)
 
Prikkers: Marleen, de mama, Job en Martine
 
                                          
                                                                                                   
 
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint