Prikploeg Lieve's Hoeve - Bloemendagen Breezand
In januari 2006 zijn wij in Breezand komen wonen. Van oorsprong komen wij uit Den Helder en Castricum en beiden zijn wij opgegroeid met een jaarlijks ritje langs de mozaïeken in Breezand en Limmen.
 
Als je dan toch in Breezand woont....dan moet je meedoen, vonden we beiden. Toen we hoorden dat de vorige bewoonster van het huis ook jaarlijks haar bijdrage leverde, wisten we het helemaal zeker...we gaan meedoen!
 
Een maand voor de Bloemendagen van 2006 is onze zoon geboren. De keuze was dus al snel gemaakt over het onderwerp; het geboortekaartje van Mus. Na wat inlichtingen ingewonnen te hebben bij de in Breezand wonende oom en tante hebben we de keuze gemaakt om niet al te spectaculair te beginnen qua formaat, de verhalen over de hoeveelheid te gebruiken naalden en de tijd die het kostte om ze in het piepschuim te prikken klonken  behoorlijk beangstigend.
 
Bij het halen van de bloemen werd ik direct ontmaskerd: geen Breezandse.....ik dacht dat ik niet goed zat bij het ophalen. Ik zei tegen de meneer dat ik de verkeerde bloemen van hem had gekregen en dat ik de bloemen nodig had voor een mozaïek. Verward keek hij me aan en vroeg wat ik dan gehad had willen hebben. "Nou", zei ik, "Ik moet van de kleine bloemetjes hebben en ik heb echt geen stelen nodig, hoor!" Lachend legde de meneer me uit dat ik ze toch echt zelf moest ritsen (van de steel afhalen). Beetje dom van me...
 
Met z'n vieren hebben we 2 dagen vreselijk ons best gedaan en zelf waren we uiterst tevreden met het resultaat. De zaterdag van de 'opening' zijn we al vroeg een rondje gaan rijden langs de concurrentie. Wat nou concurrentie??!! We hadden echt de allerkleinste mozaïek die er in heel Breezand en Anna Paulowna te vinden was! Zelfs de prikstukken van jonge kinderen waren mooier en groter dan die van ons! Toch hebben we veel leuke reacties gekregen uit de buurt: leuk dat we zo kort na de verhuizing en bevalling toch de moeite hadden genomen mee te doen.
 
Sindsdien is de prikploeg alleen maar gegroeid en hebben we in 2008 zelfs een heuse 'zuster-prikploeg' opgedaan in Limmen: Prikploeg Volgend jaar beter! Van hen hebben we vele tips gekregen over het prikken en met name het knippen.  Van de belofte om elkaar ooit nog eens te gaan helpen is nooit iets terecht gekomen, maar de gedachte is goed! 
 
In 2013 hebben we het met onze mozaïek tot de ere klasse gebracht! Wie had dat ooit kunnen denken...wij niet! We hebben ooit gezegd, als we dat ooit halen, dan stoppen we.  Je moet immers op je hoogtepunt stoppen, maar goed......kan ons het schelen....we gaan gewoon door;)!
 
 
 
Locatie:
Meerweg 52
Breezand
 
 
 
Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint